fbpx
Födelsedagar och barnkalas omges av ett magiskt skimmer och stora förväntningar. Planera festligheterna tillsammans med födelsedagsbarnet och använd några smarta trix för en riktig kalassuccé. Vi på JUMP är experter på vad som gör barnkalaset till en minnesvärd dag för barnen.

 

Den stora dagen närmar sig och det är dags att ta tag i barnkalaset. Gör partyt till den fest som din skatt förtjänar genom åtta fiffiga partyknep

 

Välj ett kalastema

En bra början på ett lyckat barnkalas är att välja ett tema för kalaset. Ett tema gör det lättare och roligare att fixa med inbjudningar, dekorationer och mat. Sätt dig ner med födelsedagsbarnet och låt fantasin flöda, ska ni ha en färg, en sagofigur, ett djur eller kanske en film som tema?

 

Föräldrafritt eller inte?

Tänk igenom hur ni ska göra med föräldrar. En del barn kan vara väldigt blyga när det är kalasdags och tycker det är skönt att ha med sig mamma eller pappa, medan andra vill gå själva.

Det är smart att tänka på detta redan från början. Dels får ni som kalasfixare koll på hur många vuxna som kommer, och hur mycket kaffe som behövs, men också för att alla kalasgäster ska känna sig trygga och glada. Ett formuleringstips i inbjudan är ”Du får gärna komma själv eller ta med dig mamma eller pappa. Hör av er så vi vet hur många ni blir”.

 

Bjud in med stil

En rolig kalasförberedelse är att göra inbjudningarna tillsammans på det tema som ni har bestämt. Ska ni ha ett glitterkalas? Gå loss med glitterpennor och glitterlim och gör personliga inbjudningar. Vill ni att kompisarna ska klä ut sig för att hänga på temat? Skriv in det i inbjudan direkt.

Men få inte kramp, det finns massa fina inbjudningskort att köpa om tiden är knapp. Och kalasinbjudningar funkar lika bra på sms eller mail – det viktigaste är att kalasbudskapet når fram. Kom ihåg att sätta en sluttid för kalaset så att alla vet när det är dags att gå hem.

 

Var någonstans där ni kan koppla av

Det är ingen bra idé att ha barnkalas i mormors finrum eller i närheten av nya designersoffan. Det kommer att gå vilt till, så välj en lokal där barnen kan leka loss och ni vuxna kan koppla av. Om ni har kalaset på hemmaplan, så kalassäkra genom att plocka undan sådant som ni är rädda om. Fundera också på om det finns någon lokal som ni kan hyra eller låna.  JUMP erbjuder kalaspaket där du inte behöver tänka på något, JUMP fixar glassbomb, mat, godis och massor av underhållning och hopp i vår trampolinpark.

 

Gör ett kalasschema

Att göra ett kalasschema kan låta supertråkigt – men är till stor hjälp. Då håller ni koll på tiden så att alla lekar hinner lekas och eventuella godispåsar och ballonger hinner delas ut. Det finns inget värre än ett besviket födelsedagsbarn som kommer på att ni inte hann med ”dansstopp” när kompisarna har gått hem. När ni bokar kalas på JUMP så slipper ni tänka på detta eftersom vi följer ett schema för barnen och barnen vet då också vad de kan förvänta sig under dagen. Dessutom behöver föräldrarna inte tänka på något utan kan njuta av en kaffe.

 

Kalasa på riktig kalasmat

Det kan vara kul att låta kalastemat synas i maten. Tänk på att servera mat som de flesta barn tycker om. På JUMP serverar vi korv med bröd, något som brukar vara uppskattat av barnen.
Förbered maten så långt det är möjligt, när partyt är igång kommer ni att ha fullt upp och vill inte stå i köket. Bestäm också om ni ska ha godispåsar, popcorn eller någon liten present till kalasgästerna. När du bokar kalas på JUMP så ordnar vi med mat till barnen. Vi satsar på mat som vi vet att barn älskar!

 

Fixa rätta kalaskänslan

Skapa härlig kalasstämning och duka utifrån ert tema. Ös på med roliga servetter, dukar, vimplar och ballonger. Se till att ha ett gäng extraballonger på lager eftersom de ofta går sönder under kalasandets gång.

 

Välj ut favoritlekarna

Inget kalas utan lekar! Kom överens om vad ni vill göra innan och välj ut favoriterna så det inte blir för många. Dansstopp, skattjakt och fiskdamm är tre säkra kort som de flesta brukar gilla. På JUMP kan barnen underhålla sig med alla våra aktiviteter medan de har kalaset. Det är enormt uppskattad underhållning som barnen kommer minnas länge.

 

Pigga och mätta för kalassuccé

Sist men inte minst, se till att ni är pigga och mätta. Ett förväntansfullt men hungrigt födelsedagsbarn bryter gärna ihop. Ett snabbt mellanmål innan första kompisen ringer på dörren kan vara skillnaden mellan succé och kaos.