Fyll på energinivån och ta en studsig paus tillsammans. Här får du veta varför ett besök på en trampolinpark är ert nästa utflyktsmål.

Närmar sig helgen, lovet, studiedagen eller en vanlig eftermiddag? Vill du hitta på något kul med barnen samtidigt som de får utlopp för sin energi? Då är det dags att besöka närmaste trampolinpark och ta fram studsen i dig.

Humörhöjande aktivitet som funkar i alla väder

En stor fördel med trampolinparkerna är att de oftast är byggda inomhus. Det gör studsandet till en året runt aktivitet, oavsett vad vårt nordiska väder hittar på. Ett annat plus är att hoppandet drar igång kroppens produktion av endorfiner vilket är en riktig humörhöjare. Det blir också lättare att komma till ro resten av dagen om man får rasa av sig en stund. Så en studsig utflykt kan vara en bra idé för att fylla på hela familjens energiförråd.

Stark kropp och ökat självförtroende

Att hoppa studsmatta är riktigt bra träning, det har till och med NASA konstaterat i en studie. Ni får upp flåset, blir starkare, smidigare och ökar kroppskontrollen. Studsandet går också att anpassa för alla, så både nybörjare och mer erfarna hoppare kan hitta sin grej.

Det är också toppen för självförtroendet att våga prova nya övningar och känna att man utvecklas som hoppare. Trampolinerna erbjuder en härlig frihetskänsla som gör det lätt att röra på sig och komma i kontakt med sin kropp.

Avkoppling utan digitala snuttefiltar

Det är ofta fullt ös i vardagen vilket gör det lätt för både barn och vuxna att ta till tv, surfplattor och mobiler för att koppla av en stund. På en trampolinpark får ni koppla av på ett annat sätt, släppa de digitala snuttefiltarna och låta andra sinnen ta över. Det händer något magiskt när ni är närvarande här och nu och har roligt tillsammans.

Kraften släpps lös i en säker miljö

Några timmar i en trampolinpark kan även vara en bra investering i säkert hoppande på hemmaplan. Kanske har ni redan en studsmatta i trädgården där det ibland går lite väl vilt till? Då kan det kännas tryggt att släppa lös entusiastiska små hoppare i en säker miljö där de kan upptäcka sina förmågor.

Trampolinparkerna har mer kraftfulla trampoliner med lång ”hangtime”, vilket ger längre tid i luften för att lära sig nya övningar. Det finns också gropar med skumklossar som gör att man landar mjukt och får modet att utforska kraften i hoppandet.

Barnen leker medan du pausar

Alla behöver en paus ibland. Liten som stor måste koppla av för att kunna gå vidare med full kraft. Det fina med trampolinparker är att barnen kan ladda på sitt sätt, samtidigt som du kan slå dig ner med en fika. Du har full koll på dina små hoppare och kan själv pausa en stund.

Det är också ett utmärkt tillfälle för att samla barnens kompisar och låta dem leka ordentligt utan att de river halva hemmet. Passa på att boka en fikaträff med andra vänner som också har barn, så blir det både lek och vuxenprat på samma gång.  

Dessutom går det alldeles utmärkt att åka till parken utan varken kompisar eller syskon. Det är lätt att få kontakt på mattan och hitta någon likasinnad att hoppa med.  

Vi håller tummarna för en grym trampolinupplevelse! 

Du är välkommen att boka hopp på någon av våra trampolinparker i Umeå, Örebro eller Malmö.